Yalnız bir aslanın avlanma başarı oranı genellikle sadece % 15’tir. Gece avı sırasında başarı oranları % 40’ın üzerine çıkabilir. Uzun otlu alanlarda %50’nin üzerinde bir başarı oranına ulaşıyorlar çünkü saldırmadan önce avlarına çok daha fazla yaklaşabiliyorlar; yani, risklerini yönetiyorlar, üstünlüklerini biliyorlar ve saldırdıklarında boğazdan yakalıyorlar.

Aslanlar, hayvanların kralı olsa da, acıktıklarında hemen savana koşmazlar ve avlarını rastgele kovalayarak akşam yemeği yiyeceklerini düşünmezler. Dişi aslanlar sürü halinde avlanır ve yalnızca sürüdeki en zayıf antilopların peşine düşer. Avlarını yakalayabilecekleri en iyi fırsatı bulmak için saatlerce bekleyip izleyeyecek kadar büyük bir sabır gösterirler. Kovalamadan önce yüksek olasılıklı başarıları ararlar; gençler, yavaşlar, yaşlılar veya hastalar, akşam yemeği için en iyi adaylarıdır. En büyük avantaja sahip oldukları yerde saldırırlar; düşük olasılıklı kovalamacalarda zaman ve enerjilerini israf etmezler.

Bireysel traderlar seçme ve bekleme imkanına sahipken, büyük paralı fonlar yatırımcıları için sermaye ve aylık performans ortaya koyma baskısı altındadır. Ayrıca, yatırım fonları, çoğu zaman tam olarak pozisyonda olmalı ve herhangi bir pozisyonda paralarının karşılığını pek fazla almayarak portföylerini çeşitlendirmelidir. Bireysel traderlar olarak aynı baskılara sahip değiliz, bekleyebiliriz, sabırlı olabiliriz, ancak en avantajlı ve en iyi haklı olma şansına sahip olduğumuzda hamle yapabiliriz. Bir aslanın avlandığı gibi alım satım yapabiliriz, böylece kendimizi en zayıf antilop haline getirmeyiz.

kaynak: https://www.newtraderu.com/2013/07/27/4287/

“Bir Aslan Gibi Trade Etmek” için 2 yanıt

  1. […] %20’si almak, %20’si satmak %60’ı beklemektir. Avını gözleyen bir aslan gibi […]

Bir Cevap Yazın

Trending

Pratik Teknik Analiz sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et