Özellikle ABD borsalarının köklü bir geçmişe ve tabana yayılmış geniş bir yatırımcı kitlesi olduğunu düşündüğümüzde en yararlı ve kapsamlı kaynakların onlardan çıkmış olmasına şaşırmamak gerekir. Bu konudaki Türkçe kaynaklar ise son dönemde artmaya başlasa da sayıları hala çok az. Haliyle daha çok şey öğrenmek, daha iyi öğrenmek için araştırmaya başladım ve onlarca yabancı dilde kitap inceledim, okudum. Bu yazıda, faydalı bulduğum kitapların isimlerini paylaşıyorum. Yazının sonunda bir kaynak linki bulacaksınız. İngilizce bilenler mutlaka okumalılar, bilmeyenler için konu başlıkları halinde zaten bu sitede paylaşımlar yapıyorum. Kitapları çoğu yıllar önce yazılmış olsa da güncelliklerini koruyorlar.

  • Getting Started in Chart PatternsThomas Bulkowski

Teknik analizdeki tüm formasyonları derinlemesine inceleyen bir kitap. Her bir formasyonun en ince detayları örnekleriyle verilmiş. Formasyon hedefleri, geçmiş verilere göre hedeflerini tutturma oranları vs. biraz beyin yakan yoğun bir anlatımı var.

  • Stan Weinstein’s Secrets For Profiting in Bull and Bear Markets

Bu tuhaf saçlı abimiz çok saygı duyulan bir trader. Kitabı da oldukça iyi. Teknik analiz araçlarının boğa ve ayı piyasalarında nasıl kullanılması gerektiğini ve kendi stratejisini açıklıyor.

  • How To Trade With Price Action – Galen Woods

Fiyat hareketini inceleyerek özellikle mumlardan yararlanarak alım satım noktalarının belirlenmesini inceliyor. Mumları anlamak için önemli bir kaynak.

  • High Probability Trading – Marcel Link

Düşe kalka öğrenmiş bir commodity trader’dan abi tavsiyeleri niteliğinde güzel, okuması kolay bir kitap. Indikatörlerin etkin kullanımı, başarı şansı yüksek alım yerleri, disiplin vb.

  • Moving Averages 101 – Steve and Holly Burns

Alemdeki en iyi öğretmenlerden biri Steve Burns. Twitter hesabını da takip etmenizi öneririm. Bu kitapda hareketli ortalamaları kullanarak nasıl trade edebileceğinizi anlatıyor.

  • New Trader Rich Trader – Steve Burns

Çaylak bir trader ile tecrübeli akıl hocası arasında geçen diyaloglarda trading hakkında güzel dersler alıyorsunuz. Şiddetle tavsiye.

  • Trade Like A Stock Market Wizard – Mark Minervini
  • Think and Trade Like a Champion – Mark Minervini

Mark Minervini’yi mentörüm olarak görüyorum. Trading hakkında birbirini tamamlayan iki tane harika kitabını okudum. Hisse seçimi, risk yönetimi, para yönetimi, disiplin ve motivasyon hakkında enfes kitaplar. VCP formasyonunu bu kitaptan alıntılayarak anlatmıştım. Şiddetle tavsiye.

  • Trading In The Zone – Mark Douglas

Trading psikolojisi hakkında rehber kitap olarak görülüyor. Kazancı ve kaybı nasıl karşılamanız gerekir, risk ve olasılıklar hakkında ufuk açan görüş ve düşünceler. Şiddetle tavsiye. Yazarın bir de Disciplined Trader adında başka bir kitabı daha var ama henüz okumadım.

Gelelim yeni yıl hediyesine 🙂 Bu kitaplar amazon’da satılıyor ancak TL’ye çevirdiğinizde hesap çok tuzlu oluyor. Ücretsiz edinmenin yolu ise telegram’dan geçiyor. Linkini verdiğim telegram grubuna üye olarak search kısmından kitabın veya yazarın adını aradığınızda yukarıdakileri ve daha bir çok kitabı ücretsiz indirebiliyorsunuz. https://t.me/traderslibrary4

“Borsa ve Teknik Analiz Hakkında İngilizce Kitap Tavsiyeleri” için 4 yanıt

  1. Merhaba Hocam, bahsettiğiniz kitapları alıp okumak istiyorum ama telegram linki çalışmıyor.

    1. Selam, linki güncelledim.

  2. Merhaba Hocam link çalışmıyor

    1. Linki güncelledim.

Bir Cevap Yazın

Trending

Pratik Teknik Analiz sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et