Merhaba, haftalık bültenlerin 8.sine hoş geldin. Şimdiye kadar haftalık bültenle ilgili okuyucularımdan çok güzel geri dönüşler aldım. Anladığım kadarıyla borsa hakkında böylesine yapılandırılmış ve düzenli bir teknik analiz bültenine ihtiyaç varmış. Bir çok kişi için bir yol haritası ve eğitim kaynağı gözüyle bakılması beni memnun etti. Eğer sen de memnunsan bu bülteni arkadaşlarınla paylaş ki daha çok insan faydalansın. Bültenin geliştirilmesiyle ilgili fikirlerin varsa bana nasıl ulaşacağını biliyorsun. Daha fazla uzatmadan bültene başlıyorum.
Büyük Resim

Endeks, haftalıkta önceki zirvesinin üstünde bir kapanış yaparak tüm zamanların en yüksek kapanış seviyesine ulaştı. Önceki haftalarda çizdiğim kanalın tepesine de yaklaşmış olduk. Bu kanal ne kadar tepki verir bilemem, günlük takipte bunun cevabını öğreneceğiz. Borsa hakkında genel görüntü gayet güzel. Hayali dirençler yaratıp olumsuzluk kasmaya gerek yok. ATH seviyelerinin geçilmesi ralli için ön şarttır ve bu ilk şart oluşmuş durumda. Umarım uzun soluklu bir boğa koşusu yaşarız. İçerideyiz 🙂
Geçtiğimiz Haftanın Analizi

Bir önceki bültende düzeltme sırasında oluşan düşen trend tepesini geçtiğimizi, bunun da düzeltmenin bittiği anlamına geldiğini ve endeksin zirve seviyesini test etmeye gideceğini yazmıştım. Hemen ardından gelen mum (Pazartesi) gayet büyük bir yükseliş mumu oldu. Zirve seviyesinden Salı günü satışlar geldi ama Perşembe günü zirveyi geçmeyi başardık. Eğer endeks 2682 tepesine pullback verirse bu gayet normal bir durumdur. 2-3 günlük kar satışı bizi panikletmemeli.
4 saatlik grafikte yukarıda anlattıklarımı daha detaylı görebiliyoruz.

S&P500 ile devam ediyorum. Bu endeks geçen hafta bir arz bölgesine gelmişti, hala orada takılı duruyor. Burada bir “Range” olacağını geçen hafta söylemiştim. Bu bölgenin geçilmesi trend değişimi anlamına geleceğinden hem ABD borsalarında hem küresel borsalarda bahar havası yaşatır. Aksi durumda eğer arz bölgesinden sert satışlar gelirse borsalarda hava bulutlanabilir. Borsa İstanbul’un S&P500 ile korelasyonu zayıf olsa da göz ucuyla takip etmekte fayda var.

EREGL ile devam ediyorum. Burada bir dip çalışması söz konusu. Sert ve hacimli düşüşün ardından hızlı bir toparlama beklemiyorum ancak yavaş yavaş yükselmeye başlayacaktır. 200 günlük ortalama (kırmızı) destek olurken, 50 (sarı) ve 100 (mor) günlük ortalamalar fiyatın üstünde. Bu ikisi arasında gide gele hareket etmesini bekliyorum. Trade amaçlı portföye almam ama uzun vade için ideal yerler buralar.

İstek hisse, TRGYO geçen hafta zirvede, 9.40 seviyesinde gün kapanışı yaptıktan sonra düşüşe geçmiş. Bu ne anlama gelebilir ona bakalım:

Bu görüntüye göre hisse uzun süreli yükselen trendi aşağı kırdıktan sonra tekrar trend çizgisi üstüne çıkmış ve ardından önceki zirve üstünde kapanış yapmış. Bana göre son iki gündeki satışlar bir alım fırsatı.
Seviyeleri belirlemek için 4 saatlik bakalım. 7.68’den başlayıp zirve kapanışına giden hareket bir yükselen trend. Bu yükselen trend henüz bozulmuş değil, bozulması için fiyatın 8.36’nın altına inmesi lazım. Piyasa yapısına göre 8.80 seviyesinden alım denenmeli. Altına inmesi durumunda ise aşağıdaki konsolidasyonun üst sınırı olan 8.23’ten alım yapılabilir.

Bir başka istek, ISMEN: Zirveden satışlar geliyor, 23.60 geçilmeden alınmamalı. Geçilemez de geri dönerse 21.06 en iyi alış yeri.

İstek hisse PARSN: Haftalık grafikte Volatilite Daralma Formasyonu görüyorum. “O nedir?” demeyin, sitedeki yazısını “Fiyat Hareketi -Formasyonlar” başlığı altında mutlaka okuyun. Gayet olumlu bir görüntü. Alım için 38.20’yi güçlü şekilde geçmeli, sonrasında yolu uzun.

TKNSA‘yı swing trade amaçlı tutmaya devam ediyorum. Haftalık grafiği aşağıda:

KOZAA’da 29.62 üstünde günlük kapanış bekliyorum, alarmımı kurdum. Okla gösterdiğim gibi bir senaryo mümkün.

Dolar bazlı endeks grafiğine bakalım istediler. Hemen söyleyelim dolar bazlı çok ucuzuz :))
Haftalıkta bir range içindeyiz. Alt sınırdan üste doğru gitmeye çalışıyoruz.

Yakın planda ise düşen trend yapısını bozmaya çalışıyoruz. 153.67 geçilirse ki burası düşen trendin son tepesi (bunun önemini önceki bültenlerden biliyor olmalısınız) 173’e doğru yol alabiliriz.

Haftanın Özeti ve Stratejim
Borsa’da her şey olumlu görünüyor, bu güzel ortamda içeride olmak lazım.
Portföyümde SAHOL, HEKTS, VESTL ve AKBNK var dostlar. Bu hisseleri seçerken hatırlarsanız alt endekslerin analizini yapmış ve XHOLD, XUSIN ve XBANK endekslerinin alıcılı olduğunu göstermiştim. Üç endeks de geçen hafta beklediğim gibi çok iyi performans gösterdi. Hepsinin grafiğini tekrar paylaşıp kalabalık yapmak istemiyorum. İsterseniz önceki bültenden yükseliş öncesi hallerini ve neler yazdığımı okuyabilirsiniz.
Ben çoğunlukla Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası VİOP‘ta işlem yaptığım için seçeneklerim sınırlı. Yani holding alacaksam SAHOL, KCHOL, DOHOL ve TKFEN arasından seçmem gerekiyordu. Fiyat hareketini beğendiğim SAHOL ve KCHOL vardı ben SAHOL’ü tercih ettim. Bu karara da şöyle vardım: Tradingview’de SAHOL/KCHOL paritesine baktım. Yani SAHOL’ün KCHOL’a göre performansına baktım. Grafiği şöyle idi:

Burada dikkat ettiğim zaman aralığı çember içine aldığım grafiğin son bölümü oldu. Nisan ayından bu yana SAHOL, KCHOL’den daha iyi performans göstermiş, yani SAHOL’e olan yatırımcı ilgisi daha iyi. Bu nedenle portföye onu aldım. Bu yöntemde çok geriye gitmenize gerek yok, son dönemdeki korelasyonu dikkate alsanız yeterli. Aynı sektörden iki hisse arasında kalırsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Benzer şeyi borsamızın iki güzide hissesi olan HEKTS ve SASA arasında da yaptım. Hangisini almalıyım dediğimde HEKTS/SASA paritesine baktım:

HEKTS’ın SASA’ya göre yükselen trendi devam ediyor. Ve evet burada da destek/dirençler çalışıyor. Price Action her yerde 🙂
Son bir hatırlatma, bir hisse almadan önce mutlaka mantıklı bir stop loss noktası belirlemeli ve bu stop noktası, giriş fiyatınızın çok altında kalmamalı. (Max %10) Momentum yakalamış hisseleri portföyünüze alabilir ve bir hareketli ortalama altına (10 günlük gibi) stop loss belirleyebilirsiniz.
Haftanın Sözü
“Gelecekteki başarınız, bugün ortaya koyduğunuz sıkı çalışmanın ürünü olacaktır.”
Not: Bu analizler eğitim amaçlı olup kendi bakış açımı anlattığım yazılardır ve yatırım tavsiyesi içermezler.
Bir Cevap Yazın