Selam dostlar, haftalık bültene hoş geldiniz. Önümüzdeki hafta Kasım ayına veda edip Aralık ayının ilk günlerine merhaba diyeceğiz. Bakalım borsa yılın son ayında neler yapacak… Onu belki bilemeyiz ama önümüzdeki hafta neler olabilir bu bültende inceleyelim. Buyursunlar.
Büyük Resim
Haftalık grafikle başlıyoruz. Hareketli ortalamalardan bayağı bir uzaklaşmış durumdayız. Son haftalık kapanış EMA21’den (beyaz) %25 daha yüksekte gerçekleşti. Bu kadar yükselince insan bir irkilmiyor değil açıkçası. Daha önce (13 Aralık 2021 haftası) en fazla %30 uzaklaşıp sonra düzeltmeye girmişiz. Bu istatistik tek başına demek değil ki borsa haftaya düzeltmeye girecek. Ancak elimizdeki verilerden biri bu ve dikkate değer olduğunu düşünüyorum.
Olumlu tarafta görünen ise; endeks haftayı en yüksek puana yakın bir yerden kapamış. Bu, alıcıların çok istekli olduğunun bir göstergesi. Detaylara aşağıda bakacağız; buradan bakıldığında yükselişin devam etmemesi için bir sebep görünmüyor.

Dolar bazlı grafiğe bir bakalım. Önce aylık grafiğe bakalım çünkü 3 iş günü sonra aylık mum kapanışı gelecek.
Dolar bazlı aylık grafikte iki tane kocaman yükseliş mumu var. Hemen üstünde de bir direnç var. Bu direnç yükselişte bir duraklamaya neden olabilir. Eğer aylık kapanış 261 puan üzerinde gelirse bu direnci geçilmiş varsayacağım.

Haftalık dolar bazlı görünüm aşağıdaki gibi. 261 seviyesini temizlersek bu iş tamam, soluğu 298’de alırız diye görüyorum.

Geçtiğimiz Haftanın Analizi
Günlük grafikte gözümüze son iki mumdaki zorlanma çarpıyor. Haftaya iyi başlasak da son iki gün biraz hız kesmiş durumdayız. Bunda dolar bazlı grafikteki direncin etkisi olduğunu düşünüyorum. Yine de bu kadar uzun süren bir yükselişi son iki mumla değerlendirmek gibi bir amatörlük yapmıyoruz ve resmin bütününden kopmuyoruz.
Grafikte işaretlediğim günlük destek bölgelerini izlemeye devam edeceğim. Eğer bir düzeltme olursa, küçük zaman dilimlerine inip bu seviyelerden gelecek alım tepkisine bakacağım. Diğer bir deyişle büyük oyuncuların hamle yapmasını bekleyeceğim.

Günlükte Fibonacci trend temelli uzatma aracını ekleyerek önceki tepe ve diplerden fibo çekelim ki bize fikir versin: Şu an Fibo 1.414 seviyesindeyiz, onun üstünde 1.618 seviyesi 5217 puanda duruyor.

Günlükte hacim verisine bakalım. Perşembe günü yine yüksek hacimli bir doji mumu oluştu. Cuma günü de, Perşembe gününün en yüksek seviyesini aşamadık. Bunlar kısa vadede bazı olumsuz emareler olarak karşımızda duruyor. Bu anlamda kısa vadede teknik bir düzeltme olması ihtimali güçleniyor diyebilirim.

Son olarak bir yükselen kanal çizebiliyoruz.

Son olarak day trader’lar ve kısa vade alım satımcılar için 4 saatlik grafiği ekliyorum. 4900 civarı direnç konumunda.

Endeksin altını üstüne getirdik artık ilerleyelim 🙂 Orta ve uzun vadeciler için sorun yok, kısa vadeciler dirence dikkat etmeli.
S&P 500 ile devam ediyoruz. Burada MA200’den ziyade 4120 seviyesi güçlü arz bölgesi konumunda. Oraya varırız diye görüyorum.

Ons Altın’a kısa vadede bullish bakıyorum. Hatta Cuma günü şöyle bir pozisyon aldım. Yol boyunca kar alarak 1800’e gitmeyi hedefliyorum.

Borsa endekslerine bir bakalım:
XBANK‘ta iki tane paralel kanal çizmiştik hatırlarsanız. Kesikli çizgili olan çalışıyor. Ayrıca iki tane direnç seviyesi var. Fiyat altta olana tepki verdi, dönüş olacak mı, 1 saatlikteki fiyat hareketini izleyip karar vereceğim.


XULAS: Ulaştırma endeksine bir breakout yakışır:

XUSIN: Sınai endeks, 100 endeks gibi zorlanıyor. İşte bunlar hep SASA-HEKTS kardeşler yüzünden.

Diğer endekslerde herhangi bir durum yok, yükselmeye devam ediyorlar. Gelin biraz hisse paritesi bakalım.
KCHOL/SAHOL: Parayı ne tarafa yatıracağınızı biliyorsunuz 🙂

PGSUS/THYAO: Pgsus dipten döner mi acaba?

Geçen haftaki bültende EKGYO, TCELL ve YKBNK‘ı öne çıkarmıştım. Hepsi yükselmekle birlikte özellikle EKGYO %25’lik yükselişle nefis performans gösterdi. Bu hafta neler var hisselerle devam edelim.
Önce SASA ile ilgili tahminimi yazayım:

ALARK: 81.60’tan kurtulursa yükselişe devam.

PETKM: Düzeltmeden kurtuldu ya artık tutulmaz.

PGSUS: Hatırlarsanız yüksek hacimli bir düzeltme yapmıştı, toparlama zamanı geldi diye düşünüyorum.

İstek hisseler:
PAPIL: Haftalıkta satıcıları bitirmiş, yola devam görüntüsü var. Orta-uzun vadede iş yapar.

SISE: söyleyecek fazla bir şey yok, devam.

AKSEN: Küçük düzeltmelerle yükselişe devam.

GWIND: Saatlikte tepede bir range yapıyor. Nereye kırarsa oraya doğru devam.

GZNMI: 4 saatlikte piyasa yapısı görülebiliyor. Range dibinden alım denenir. Güzel grafik, bana bunlarla gelin 🙂

AKFGY: 5.01 üzerinde 1-2 günlük kapanış, ardından sırayla tabanları test eder. Uzun bir yolculuk olacak.

MNDTR: Fincan tamam, kulp yapılacak.

KUTPO: Haftalık bakıyorum, 69.10’u geçince (geçebilir, yüksek ihtimal) 101.50’ye gider.

Haftanın Özeti ve Stratejim
Dostlar, 100 endekse yakın plandan bakınca bazı zorlanmalar ve teknik düzeltme emareleri görüyoruz. Günlük ve haftalık perspektiften baktığımızda ise bir problem görünmüyor. Alt endeks analizi yaptığımızda bu durumun bankacılık ve SASA-HEKTS nedenli olduğunu görüyoruz. Zaten çok yükselmiş olan endeksi tutmak için bir “endeks mühendisliği” söz konusu olabilir. Bu nedenle bazı hisseler dururken, bazıları yükselmeye devam edebilir.
Bu hafta GMYO, Holding ve Ulaştırma hisselerinden iyi performans bekliyorum.
Haftanın Sözü
“Hedef belirlemek, görünmeyeni görünür yapmanın ilk adımıdır.” -Tony Robbins.
Bir Cevap Yazın