Selam dostlar, yılın son ayının ilk haftalık teknik bültenine hoş geldiniz. Borsa 2022 başından bugüne %167 yükseldi. Umarım sizin portföyünüz bundan çok daha iyi performans göstermiştir. Şimdi gelin önümüzdeki hafta bizi neler bekliyor birlikte bakalım.
Büyük Resim
Haftalık grafikte 5 haftadır üst üste yükselen bir endeks görüyoruz. Tepede ise nispeten küçük gövdeli, tepesinde uzun kuyruğu olan bir mum bizi karşılıyor. Bunu bir yorgunluk işareti olarak yorumlamamız yanlış olmayacaktır. Büyük resimde trendle ilgili şu an için endişe edecek bir durum olmasa da günlük grafiklerde detaylara bakmamız gerekiyor.

Dolar bazlı grafiğe bakıp argümanlarımızı genişletelim. Önceki bültenlerde sık sık yer verdiğim sarı direnç bandına geldik. Hafta içinde direnç üstü seviyeleri test etmiş olsak da haftayı direncin altında kapadık. 261 seviyesini en muhtemel direnç olarak görüyordum ancak direnç bölgesinde olan 264 seviyesinde takılmış görünüyoruz.

Dolar bazlı yakın çekim grafik:

Ben dolar bazlı grafiği önemsiyorum çünkü, buradaki dirençler en uygun kar alma noktaları olarak çalışacaktır. Önümüzdeki hafta ne tür bir tepki vereceğine şahit olacağız. 264 seviyesi geçilirse 298’e gideriz, geçilemezse 253 ve 253 seviyeleri destek olacaktır. Aşağıda grafikte göstereceğim.
Geçtiğimiz Haftanın Analizi
Günlük grafikte son iki mumdan birincisi doji, ikincisi bir düşüş mumu. Yükselen kanal içinde ilerlerken son günlerdeki mumlardaki isteksizliği de hesaba katarsak önümüzdeki haftanın endeks için bir düzeltme haftası olabileceğini düşünüyorum.

Yakın çekimde bir yükselen trend ile tepede olası bir paralel kanal oluşması durumu var. Trend çizgisi kırılsa bile paralel kanalın çalışması ihtimalini izleyeceğim. Daha derin geri çekilme olması durumunda grafikteki destek seviyeleri takibimde olacak. Daha fazlası için şimdilik konuşmak erken, neler olacağını yorumlamak için daha fazla veriye ihtiyacımız var.

4 saatlikte bir de arz bölgesi oluşmuş durumda. 4900 desteği tutmazsa bu talep bölgesi de izlenebilir.

Son olarak Endeks Vadeli Kontratta şöyle nahoş bir görüntü var. Saatlikteki kanal aşağı kırılmış durumda.

S&P 500 ile devam ediyoruz. Haftalardır hedef gösterdiğim 4100-4120 bölgesine geldik. Bu bölgeyi direnç olarak görüyorum. Sağdaki siyah çizgilerle çizdiğim konsolidasyonun içine tekrar girerse yönünü aşağı çevirir.

Ons Altın’da hedef gösterdiğim 1800 dolar seviyesine geldik. Burası sağlam direnç ve zorlanacağını düşünüyorum. Ben long pozisyonumu burada kapadım. MA 200’de hemen fiyatın üstünde Demokles’in Kılıcı gibi.

Borsa endeksleri ile devam edelim.
XBANK’ta zorlanma devam ediyor. Geçen haftaki bültende 1 saatlik grafikte çizdiğim senaryo kusursuz çalıştı. Hatırlatmak gerekirse, yükseliş senaryosunu 4556’da sonlandırmış, yeni bir yüksek tepe göstermemiştim. Nitekim fiyat tam da bu seviyeden döndü ve yönünü aşağı çevirdi.
Önce günlük sonra saatlik grafik aşağıda:


Geçen haftaki bültenden:

Son olarak; XBANK’ta 4342 seviyesi aşağı kırılırsa düzeltme ateşine odun atılmış olur.
XULAS: Geçen hafta bir breakout beklediğimi yazmıştım, hafta içi 12584 seviyesi geçilerek breakout geldi ve iyi kazandırdı 🙂 Bu hafta güvenli liman Ulaştırma endeksi hisseleri olabilir.

XUSIN: Sınai endekste Bist-100 endeksindekine benzer bir görüntü var.

XTCRT: Ticaret endeksinde bir range oluşmakta:

XBANK/XUSIN rasyosuna bakalım. Bankacılık endeksindeki zorlanma kendisini burada da gösteriyor. 0.49-0.5 bölgesi bankalar için itki bölgesi olmalı. İzlemeye devam edelim.

XTUMY: Bist100 dışı endeks kendi keyfine bakıyor, Bist-100’ün düzeltmeye girmesi halinde çıkan para buraya girebilir.

Gelelim SASA’ya: 120’den destek alarak 168’e gidebileceğini ön görmüştüm. 120’den %18’lik bir alım geldi, ne var ki kalıcı olamadı ve tekrar 120’ye döndü. Bu seviyenin aşağı kırılması iyi olmayacaktır. Hissenin volatil ve pamuk ipliğine bağlı olması ise başka bir sorun.

SASA’yı HEKTS‘tan ayrı düşünmek olmaz. HEKTS geçen hafta görece daha sağlam durdu. Sanıyorum SASA/HEKTS rasyosu 3’ü bulmadan SASA’da düşüş bitmeyecek.

Beklentiyi veremeyen bir başka hisse TCELL oldu. Denedim ama 34-35.40 arası oluşan range’i yukarı kıramayacağını anlayınca az bir kar ile pozisyonu kapadım. Sonra bu range aşağı kırıldı, olumsuz.

GUBRF: Hem uzun, hem kısa vadede güç belirtisi gösteren bir hisse. Endeks izin verirse devam eder. Düzeltmelerde bu gibi güçlü hisseler en azından izleme listenizde olsun.

Geçen hafta ALARK için 81.60’ı geçerse ivmelenir demiştim, önceki zirveye ulaştı. Bir gayretle daha yeni zirveler yapabilir.

EREGL: Tepede şu fake yükselişi yapıp range içine geri dönmesi hoş olmadı. Endeksle birlikte takip etmeli.

GWIND: Eğitim amaçlı önce geçen hafta ne yorum yaptığımı paylaşacağım:

Güncel hali aşağıda. Ön yargısız bakınca doğru karar verebilirsiniz.

KUTPO: Geçen hafta yer vermiştim. Kutpo pardon, kutlu yürüyüş başlamış.

Haftanın Özeti ve Stratejim
Evet arkadaşlar, önümüzdeki hafta kırılgan bir hafta olabilir. Dolar bazlı direnç, bazı hisselerdeki kısa vadedeki dönüş hareketi endeksi baskılıyor. Büyük resimde bir bozulma yok, maliyetinize ve vadenize göre bir strateji izlemenizi tavsiye ederim. Unutmayın, düzeltmeler trende sonradan dahil olmak ya da ekleme yapmak için fırsatlardır.
Bist-100 dışı endekste negatif bir işaret yok, 100 endeksten çıkan para oraya gidebilir. Herkese bol kazançlar.
Haftanın Sözü
100 farklı stratejiyi denemek faydasızdır, 1 stratejiyi pratik etmek hayat değiştirir. Trade başarısı tutarlılıktan gelir.
Not: Bu analizler eğitim amaçlı olup kendi bakış açımı anlattığım yazılardır ve yatırım tavsiyesi içermezler.
Bir Cevap Yazın