Her hafta Borsa İstanbul’un teknik görünümünü değerlendirdiğim haftalık bültene hoş geldin. Önceki bültende bıraktığımız yerden devam edelim. Önceki yazıyı okumak istersen buradan ulaşabilirsin.
Büyük Resim:

Bist 100 endeksi haftalık grafiğinde yükselen trend görünümü devam ediyor. Trend momentumunda bir yavaşlama olduğunu geçen haftaki yazıda belirtmiştim. Bu yavaşlık, tek başına bir trend dönüşü anlamı taşımasa da aklımızda bulundurmamız gereken bir durum. Şimdi geçen hafta ne çizmiştim ve hafta boyunca fiyat hareketi nasıl oluştu ona bir bakalım.
Geçtiğimiz Haftanın Analizi

Günlükte bir yükselen kanal içinde ilerlediğimizi ve kanalın üst sınırından satış geldiğini geçen hafta konuşmuştuk. Kısa vadeli destek olarak da 2470-2497 bölgesini belirlemiştik. Burası aynı zamanda 50 günlük basit hareketli ortalama ile kesişen bir bölge. Nitekim fiyat Perşembe günü bu kesişim bölgesinden alım tepkisi aldı ve Cuma gününü pozitif kapadı. 50 günlük ortalama endeksin genellikle tepki verdiği önemli hareketli ortalamalardan biridir. Orta vadedeki eğilim hakkında bilgi verir.
Aracı kurumdan aldığım işlem hacmi bilgisine göre 50 günlük ortalamadan gelen tepki 20 günlük işlem hacmi ortalamasının altında kalmış. Eğer bu hacim ortalama üstü olsaydı daha ikna edici olacaktı. Görünen o ki alıcılar 50 günlük HO temasından alım yapmışlar ancak halen temkinliler. Cuma günü olması dolayısıyla hafta sonuna malda girmek istemeyenler olduğunu da göz önüne alırsak anlaşılabilir bir durum. Başka neler var devam edelim.

4 saatlik görüntüde biraz daha fazla detay var. 2533-2540 bandı direnç olabilir.

Bu direncin aşılması durumunda ise yukarıda bizi bekleyen birileri var. O birilerini görebilmek için 1 saatlik grafiğe bakmamız gerekiyor.

2620-2634 bölgesinde sert satıcı var. Bu bölgeden tekrar satıcı gelmesi güçlü ihtimal.
Geçen hafta S&P 500 endeksinin orta vadeli bir ayı piyasasında olduğundan ve bu durumun Bist-100 endeksini baskıladığından bahsetmiştim. Geçtiğimiz hafta boyunca SP500 endeksi, beklediğim gibi yeni bir dip yaptı. Cuma günü de oldukça yüksek hacimli ve kısa gövdeli bir mum geldi. Eğer bu hacimli mum, düşen trendi kısa vadeli de olsa durduracak veya döndürecek olursa bizim borsa da yukarıdaki hedeflere doğru bir yükseliş yapabilir. ABD borsası Pazartesi saat TR saatiyle 16:30’da açılacak. Bu saat bizim için de önemli.

Borsa’daki bazı hisselere bir bakalım:
KCHOL için geçen hafta çizdiğim 38.12 desteği iş gördü ancak haftaya tekrar bu fiyatı ziyaret edecek gibi duruyor. Burası hacimli kırılırsa hoş olmaz.

Geçen hafta EREGL’de kısa vadeli yön aşağı demiştim. Satıcılar hafta boyunca tam gaz artan hacimle satmışlar. Burada 28 lira civarı destek olarak çalışabilir ancak en azından saatlikte trend dönüşü görmeden (30 lira üstü) alım yapmazdım.

Sınai endekste durum karamsar iken, bankaların iyi bir performansla endeksi tuttuğunu görüyoruz. Bankacılık endeksi yeni zirve yapmaya aday.

Bist-100 dışı endekste ise saatlik görüntü aşağıdaki gibi. 7000’ler aşılırsa 7100’ler gelecektir. Günlük grafikte de Bist-100’e göre daha güçlü bir görüntüsü var.

Gayrimenkul endeksi ise önümüzdeki haftaki favorim. Diğer endekslerden daha istekli ve güçlü.

Haftanın Özeti ve Stratejim
Borsa İstanbul genelinde karışık bir görüntü var ve alıcılar henüz ikna edici şekilde kendilerini göstermemişler. Bankacılık endeksi ve Bist-100 dışı endeks (yan tahtalar); Sanayi endeksi ve Bist-100 endeksine göre daha güçlü duruyorlar. GYO endeksi ise haftanın en potansiyelli endeksi. Hafta başında portföy yapacak olursam agresif olmamakla birlikte banka ve GYO’lardan alım yapabilirim.
Haftanın Sözü
“Sabır acıdır, ancak meyvesi tatlıdır.”
Not: Bu analizler eğitim amaçlı olup kendi bakış açımı anlattığım yazılardır ve yatırım tavsiyesi içermezler.
Bir Cevap Yazın