Merhaba, yeni bir haftalık bültene hoş geldin. Geçen hafta kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bir önceki bülteni okumak için buraya tıklayabilirsin. Haydi başlayalım.
Büyük Resim
Büyük resimde bildiğin gibi haftalık grafik üzerinden trendin durumuna bakıyoruz. Buna göre haftalıkta yükselen trendin son savunma hattından (2360’lar) alıcılar kendini gösterdi ve “Biz daha ölmedik!” dediler. Bu seviye aşağı kırılmadıkça yükselen trend aktiftir ve yükselen trendlerde her düşüş alım fırsatıdır.

Trendlerin nasıl oluştuğunu ve trend takibinin nasıl yapılması gerektiğini aşağıdaki videoda bizzat anlatmıştım:
Ana trend devam etse de bir yavaşlama olduğunu önceki bültenlerden hatırlarsınız. Devam edelim…
Geçtiğimiz Haftanın Analizi
Endeks geçtiğimiz haftaya düşüşle başlayıp son iki günde durumu toparladı. Yükselen kanalın ortası ile 2365 civarı trend desteği kesişince yukarı doğru tepki geldi. Yalnız, kırdığımız destekler bu kez üstümüzde direnç olarak çalışabilirler. Bir de 50 günlük ortalamayı (sarı) aşağı kestik, artık o da fiyatın üstünde kaldı. Daha önce iyi çalışan 100 günlük ortalama (mor) 2317 civarından geçiyor.

4 saatliğe geçerek destek dirençlere daha yakından bakalım:

Günlükte üstümüzde dirençler var dedik, 4 saatlikte ise grafikte gösterdiğim gibi bir düşen trend yapısı var. İlk etapta 2480-2500 bandı direnç olarak karşımızda duruyor. Burayı geçebilsek bile rahattayız sayılmaz çünkü düşen trendi de savunacak satıcılar mevcut. Oralara gelirsek hafta içinde güncelleme yaparım.
Endeks hakkında orta vadede endişe edecek bir durum henüz oluşmamış olsa da yakın vadede bir bozulma var ve bunu göz ardı edemeyiz. Bu satış dalgasının bitmesi halinde pozisyon almak için daha cesur olabiliriz ancak şu anki haliyle agresif olmayı tercih etmiyorum.
S&P500’e göz atalım. Geçen haftaki grafiği değiştirmeden paylaşıyorum. Burada kısa vadeli bir toparlanma işareti var. 3735 direnci kırılıp sonra destek olarak çalışmış. Bu seviyeyi kendinizin incelemesini tavsiye ederim. Unutmayalım bu endekste ayı piyasası devam ediyor.

EREGL desteklerde tutunamıyor ancak saatlikteki düşüşte belirgin bir yavaşlama var. Saatlikte düşen trendin bittiğini görmeden bir trader alım yapmaz.

Saatlikte aşağıdaki gibi bir kanal oluşmakta. Kırmızı kutu üstüne atmadan almazdım.

Bültende yer verdiğim bir endeks de GYO endeksi. Burada işler iyi gidiyor:

Geçen hafta ISGYO’da zirve testi beklentim var demiştim, bakalım ne gibi gelişmeler var?

Mavi kutu üzerine atarsa zirveyi test eder, belki de geçer kim bilir?
İlk iki haftalık bültende KCHOL grafiğine bakıp fiyatın bir “Range” içinde olduğunu söylemiştim. Bu range aşağı kırılmış. Fiyat şimdilik bir destek bölgesinde tutunmuş ancak range’in aşağı kırılması iyi bir işaret değil. Endeks açısından olumsuz senaryoyu besleyen bir durum bu.

TURSG iki günlük istekli yükselişin ardından sağlam bir geri çekilme yaptı. Geri çekilme yaptığı bölgeden almak cesaret işi olsa da bir trader olarak ödül/risk oranının iyi olduğu yerden (4.98 civarı) alım yapma cesaretini gösterdim. 4.90 altı stop. Bakalım neler olacak?

Son olarak, hafta içi Twitter’dan bir Altın grafiği paylaşmıştım. Son durumu bu şekilde. Düşen trendi kırarsa iş yapabilir.

Haftanın Özeti ve Stratejim
Dostlar, Bist-100 endeksinde bir düzeltmenin içindeyiz. Bu düzeltme, orta vadedeki yükselen trendi henüz bozmadı, zaten o yüzden adına düzeltme diyorum. Eğer ki günlükte yükselen trend bozulursa o zaman düşen trend diyeceğiz. Endeks hisselerinde karışık görüntüler var. Burada hepsini analiz etmem mümkün değil ancak EREGL ve KCHOL gibi hisseler satıcı baskısında, özellikle buna dikkatinizi çekmek isterim. Hisse ve sektör bazlı strateji oluşturmak faydalı olabilir. Bist-100 endeksinin durumunu göz önünde bulundurarak alım yönlü işlemlerde agresif olmayı tavsiye etmiyorum. Önümüzdeki hafta görüşmek üzere.
Haftanın Sözü
“Amatörler ne kadar para kazanabileceklerine odaklanırken, profesyoneller ne kadar para kaybedebileceklerine odaklanırlar.” – Jack Schwager
Not: Bu analizler eğitim amaçlı olup kendi bakış açımı anlattığım yazılardır ve yatırım tavsiyesi içermezler.