Merhaba, yeni bir haftalık teknik bültenle karşınızdayım. Her zaman olduğu gibi Borsa İstanbul’da geçtiğimiz ve gelecek haftayı price action penceresinden değerlendireceğim. Bir önceki bülteni okumak istersen buradan ulaşabilirsin. Haydi başlayalım.
Büyük Resim

Endeks haftalıkta yükselen trendini sürdürürken son iki haftada gelen alımlarla %8.8’lik prim yaptı. Alıcıların istekli olması iyi bir işaret. Haftalık yükselen trend sınırının ne kadar önemli bir dayanak noktası olduğunu görmüş oldunuz. Geçen hafta bahsettiğim OBO ihtimali de artık iyice zayıflamış oldu. Günlükteki görüntüye birazdan geçeceğiz ve orada önemli seviyeleri daha yakından göstereceğim.
Geçtiğimiz Haftanın Analizi
Önceki analizlerde de kırmızı okla gösterdiğim düzeltme sırasında oluşan düşen trend yapısındaki düşük tepe bir kaç puanla da olsa geçilmiş görünüyor. İyi olan, endeksin günü en yüksek puandan kapamış olması. Yani söz konusu tepeden bir satış gelmemiş. Grafiği inceleyin:

Düşüş trendi yapısının bozulması demek, düzeltmenin bittiği anlamına geliyor. Bu da demek oluyor ki, önümüzdeki hafta yeşil bir hafta olma ihtimali çok kuvvetli. Devam etmeden önce eğitim amaçlı göstermek istediğim bir şey var. Düzeltmenin bitmesi öyle kolay olmadı. Haftalık trend dibinden gelen alıcılar, fiyatı yükseltirken, düşen trendi takip eden satıcılar da alıcılara karşı koydular. Biz bu durumu fiyat hareketinde gördük. Aşağıdaki 4 saatlik grafiği inceleyin ve son tepeye yaklaşırken fiyatın nasıl zorlandığına dikkat edin. Benim geçtiğimiz hafta temkinli olmamdaki neden de buydu.

Sonda oluşan mini range aşağı kırsaydı başka bir şey konuşuyor olurduk, neyse ki yukarı kırdı ve alıcılar galip geldi. Artık borsanın yönü konusunda kafamız daha net. Önceki haftalarda bu kadar net konuşamıyorduk çünkü her ne kadar haftalıkta ve günlükte yükselen trendde olsak da hakim trend düşen trend idi. Düzeltmenin ne zaman biteceğini bilmemiz mümkün olmadığından fiyat hareketine odaklanarak riski yönetmemiz gerekiyor. Bu nedenle portföy yaparken çok agresif olmayı önermemiştim. Artık daha agresif olabiliriz.
Endeksin ilk hedefi önceki zirvesini test etmek olacaktır.
Day trade seviyesinde ise önemli dirençler aşağıdaki grafikte. Day trade etmiyorsanız çok da önemli değil.

Her zamanki gibi S&P500 bakalım. Burada düşen trend yapısı bozulmadı. Mavi kutu bir “Supply” bölgesi. Yani fiyat buraya ulaşıp bekledikten sonra yeni bir dibe gitti. Dolayısıyla tepki vermesi muhtemeldir. Yalnız aşağıdan gelen alıcıların da güçlü geldiğini söylemek gerek. Her iki taraf da birbirini yenmeye çalışacaktır. İşte “Range” dediğimiz şey bu tür durumlarda oluşuyor.

EREGL ile devam. Endeksin olumlu rüzgarı ile yükselmeye aday. Zaten kendi fiyat hareketi de yükselişi destekliyor. 30.70 direnç olarak yukarıda duruyor. Oraya gelince duruma bakarız. Bence uzun vade için iyi bir alım yerine gelmiş durumda.

KCHOL‘da analiz mükemmel işledi. Yeşil bölgeden gelen alımlar ile kırmızı bölgeden gelen satışlar bir range oluşturmuş. (tesadüfe bak 🙂 )
Günlük ve 4 saatlik grafikleri alt alta koydum:


ISGYO var gücüyle yükselmeye devam ediyor. Haftalardır paylaşıyorum. Benim beklentimi karşılamış durumda. Umarım aranızda faydalanan olmuştur.

Aynı şekilde GUBRF uzun zamandır paylaştığım bir hisse. Range dibinden gelen alımların düşen trendin kırılmasıyla hızla yükselmeye başladı. İlk hedefi olan 89 liraya vardı. Yalnız onda çok daha fazlası var, tam swing trade kıvamında. Önce günlük sonra haftalık grafiği inceleyin:


TKNSA, hafta içi twitter’dan paylaştığım bir hisse. Haftalık grafiği swing trade için uygun.

Çok fazla hisse yazıp uzatmak istemiyorum çünkü çoğu önemli hissede olumlu görüntüler var. Onun yerine portföye hangi sektörleri eklemeli ona bir bakalım.
XUSIN: Sanayi endeksi ön plana çıkabilir. Alıcısı güçlü gelmiş, portföyde ağırlık verilebilir. SASA uçtu derseniz, HEKTS var 🙂

HEKTS’da alıcılar kontrolü alıyor.

XHOLD: Holding endeksi breakout’unu yapmış. Portföyde holding hissesi olmalı. Favorim SAHOL, grafiği aşağıda.


XBANK 2200’ü haftalıkta geçememiş, geçmesi halinde bankalarda yükseliş hızlanır. Sırayla haftalık ve günlük grafikler aşağıda:


XULAS: Ulaştırma endeksi konsolidasyonda. THYAO ve PGSUS grafikleri de aynı şekilde sakin. Break out durumunda portföye eklenebilir.

XGIDA: Gıda endeksi yükselişte, MGROS favorim. İkisinin de grafiği aşağıda:

MGROS:

Haftanın Özeti ve Stratejim
Borsada düzeltme bitti dedik, şimdi harekete geçmiş, geçmek üzere olan hisseleri alma zamanı. Ben portföye sanayi hisseleri ve bir holding hissesi ekliyorum. Umarım güzel bir hafta olur. Hafta içinde analizleri Twitter’dan paylaşmaya devam edeceğim. Haftaya görüşmek üzere.
Haftanın Sözü
“Hiç sahip olmadığın bir şeyi elde etmek için, daha önce hiç yapmadığın bir şey yapmalısın.”
Not: Bu analizler eğitim amaçlı olup kendi bakış açımı anlattığım yazılardır ve yatırım tavsiyesi içermezler.