Yılın ilk haftalık bülteninden merhaba. Umarım 2023 yılı size ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk, başarı ve bol para getirir. Her yeni yıla bu güzel dileklerle gireriz. Kuşkusuz bütün bu dilekleri gerçek yapmak için bizim de biraz çaba göstermemiz gerekiyor.
Sahip olduğumuz alışkanlıklar nasıl bir hayat yaşayacağımızı belirliyor. Sağlıklı alışkanlıklar, sağlıklı bir hayatı mümkün kılar; pozitif bir zihin, pozitif bir hayata kapı açar; kesin olarak belirlenmiş bir hedefe yönelik çalışmak, başarıya giden yolun taşlarını döşer; paraya değer verenler bir mıknatıs gibi parayı kendilerine çeker.
Hayat size almaya hazır olmadığınız bir şeyi vermez. Önce ne olmak istiyorsanız ona hazırlanmalısınız.
Bu küçük hatırlatmalardan sonra şimdi esas işimize dönelim 🙂
Büyük Resim
Endeks üst üste 9. haftayı da yükselerek tamamladı. Geçtiğimiz hafta açılışından kapanışına eksi yazsa da önceki haftaya göre %1 yükseldi. Bu endeks tarihinde nadir görülen bir durum. Aman nazar değmesin 🧿
TL bazında Fibonacci Extension aracından faydalanırsak daha önce de belirttiğim 5729 seviyesi (Fibo 2) potansiyel direnç olarak görünüyor. Bu seviyeyi çok da dikkate aldığımı söyleyemem. Daha çok dolar bazlı dirençleri önemsiyorum. Haftalık destekler çok aşağıda kaldığı için destekleri günlük grafikte göstereceğim.

Dolar bazlı grafiği her hafta paylaşıyorum ve hangi seviyeleri takip ettiğimi biliyorsunuz. 290-300 arası direnç bölgesi. Geçtiğimiz hafta ortasında gelen satışların bu seviyeye denk gelmesi tesadüf değil. Neyse ki satışlar hemen karşılanıyor ve endeks çok düşmeden, yapması gereken düzeltmeleri hafta içinde hallediyor.
Dolar bazlı haftalık ve günlük grafikler sırasıyla aşağıda:


Dolar bazlı grafikte 300 seviyesinden sonra 320 seviyesi önemli direnç konumunda. Piyasa çok güçlü olduğundan önemli dirençlerin sadece küçük düzeltmelere yol açtığını aklımızda tutalım. Fiyatın buradan vereceği tepkiyi izlemeli ve ona göre pozisyon almalıyız.
Bir diğer takip ettiğim yapı, günlükteki yükselen kanal. 3660’tan sonra yükselişin biraz yorulduğunu görebiliyoruz. Bu kanalı yukarı kırarsak ivme kazanırız, aşağı kırarsak daha adam akıllı bir düzeltme gündeme gelebilir. Takipteyiz…

Geçtiğimiz Haftanın Analizi
Geçen hafta Pazartesi öğleden sonra ile Çarşamba gün kapanışına kadar endeksi sattılar. Böyle bir durumu beklediğimi geçen haftaki bültende yazmıştım. Perşembe ve Cuma ise hafta başındaki seviyelere geri döndük. Güzel bir çizim yaptılar 🙂 Şimdi 5327 ile 5550 arasında potansiyel bir range yapısı söz konusu. Pazartesi coşkulu açılış 5550’yi geçemezse range dibi olan 5327 seviyesini test edebiliriz.

S&P 500 ile devam edelim. İki arada bir derede sıkışmış durumda. Noel nedeniyle hacim de oldukça düşük. Bu sıkışmayı hangi tarafa kırarsa oraya doğru ivmelenecek. Yukarıda düşen trend, aşağıda mor bölge takibimde. Şu ara bulaşmazdım.

Ons Altın: Bu grafiğe bakınca aklıma Pön Savaşı’nda ordusundaki filleri Alp Dağları’ndan geçiren Kartaca Komutanı Hannibal geliyor 🙂 Ağır ağır, tehlikeli bir yoldan ilerliyor ons altın.
Kısa vade trade için uygun olmasa da orta vadede altının yükseleceğini görüyorum.

XBANK: Alıcılar 4875’ten varlık göstermişler. Eğer ciddi alıcı iseler 5000 seviyesinin çok da altına inmeden tekrar alım yaparlar. Burada göstermiyorum ama gün içi 4975-5000 arasını izliyor olacağım.

Şimdi istek hisselerinize bakacağız, ondan önce henüz duymadıysanız yeni yayınladığım eğitim hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu eğitimi sizi bilgi bombardımanına tutmadan, işe yarar bir yöntem öğretmek amacıyla oluşturdum. Eğer indikatör, formasyon, mum ezberlemek sizi bir yere götürmediyse bu eğitim size yol gösterecektir. Aşağıdaki yazıda aklınıza takılabilecek soruları cevapladım.
FROTO: TL bazlı gayet güzel duruyor, fiyatın ilerleme niyeti var. Ancak dolar bazlı direnç bölgesine gelmiş.


AKSA: Düşük hacimli bir konsolidasyon yapmış, 92.50’yi geçerse devamı gelir.

SAHOL: Teknik olarak, Dolar bazlı kritik bir yere gelmiş dostlar. Normalde çember içine aldığım bölge sorun yaratabilir ancak XHOLD yükseliş anlamında güvenli tarafa geçtiği için SAHOL için kötümser olamıyorum. Buraya kadar çok ivmeli geldi, bu bölgeyi de geçebilir. Aylık grafik aşağıda. Borsa gittiği sürece SAHOL de gidecektir. TL bazlı zaten iyi durumda.

DOKTA: Tepede eğimli bir direnç var, aşağıda sağlam alıcısı var. 55-57 arası destek konumunda. Şuradan al, buradan sat diyemiyorum SPK kızıyor 🙂

PETKM: 21 lira civarında fake yapıp geri dönmüş. Bir range oluşmuş görünüyor, 20.36 direnç. Range aşağı kırılmadığı sürece sorun yok. Dolar bazlı ise direnç bölgesine çok yakın durumda.

IZFAS: 5.08’i aşağı kırmasa iyi olur.

TTKOM: Dolar bazlı 1.46’ya kadar sorun yok.

YEOTK: 60.20 gerçek destek.

EGSER: 36.30 güzel geçilmiş ama hacim zayıf kalmış. Günlükte 42 lira üstünde kapanış yapmalı.

ISMEN: Çok güzel bir devam işareti var.

GWIND: Usulca düşüyor, destek seviyelerinden birinde güzel bir alım tepkisi görmeliyiz.

BIOEN: GWIND için bahsettiğim alım tepkisi burada gelmiş.

PRKAB: Güzel bir range var, 35.36’yı aşağı kırmamalı. Yükseliş potansiyeli var.

VESBE: Vallahi çok hoş görüntüsü var 🙂 Fake çıkmasa bari.

KOZAL: 595 direnç, 538 destek. Bu yapı iyi takip edilmeli. 595 aşılırsa yükseliş hızlanır. 538 aşağı kırılırsa sıkıntı olur. Artık şuradan al falan demiyorum 🙂

VİOP tarafında THYAO dikkatimi çekti. Şu konsolidasyonu yukarı kırarsa güzel kazanç verebilir.

TRGYO yine bir VİOP hissesi:

Haftanın Özeti ve Stratejim
Endeksle birlikte bazı endeks hisseleri de dolar bazlı direnç seviyelerine gelmiş. Endeks patinaj yapsa bile tekniği uygun hisseler yükselmeye devam edecektir. Endeksin çok geçmeden 320 doları göreceğini düşünüyorum. En iyi giriş yerlerini bulmak için de grafik analizinden faydalanacağım. Yorumladığım hisselerden bazılarını gözüme kestirdim.
Hepinize bir kez daha mutlu yıllar diliyorum.
Haftanın Sözü
“Harika işler yapamıyorsanız bile, küçük işleri harika bir şekilde yapabilirsiniz.”
Not: Bu analizler eğitim amaçlı olup kendi bakış açımı anlattığım yazılardır ve yatırım tavsiyesi içermezler.
Bir Cevap Yazın