Merhabalar, haftalık bültene hoş geldiniz. Borsanın bu çalkantılı günlerinde analizleri üstadlara, indikatörlere ve söylentilere bırakmıyor, grafiklerde büyük oyuncuların izlerini arıyoruz; ne görüyorsak onu alıp satıyoruz. Haydi başlayalım.

Büyük Resim

Bülteni bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuz ki 300 dolar direncinden sert bir satış dalgası geldi. Sosyal medyadaki yorumlardan bu satışların ciddi anlamda panik ve karamsarlık yarattığını anlayabiliyoruz. Ne var ki büyük resimde böyle bir satışın ancak bir düzeltme olacağını karamsarlığın zirve yaptığı günlerden birinde aşağıdaki tweet‘le anlatmıştım. Kaçırdıysanız tekrar okuyabilirsiniz:

Şimdi haftalık grafiğe bir bakalım.

Haftalık grafikte yükselen trendde bir bozulma yok. Yalnızca 9 haftadır aralıksız yükselmenin sonucu olarak bir düzeltme yapılıyor. Yükselen trendlerde ara ara düzeltmeler olur ve çok normaldir. Yükseliş çok sert olunca, düzeltme de çok sert geldi. Biraz can sıkıcı olduğunun farkındayım.

Madem bu bir düzeltme, yakında yükselişin devam etmesi gerekiyor. Evet ben yeni bir zirve yapacağımızı düşünüyorum ancak daha küçük zaman dilimlerinde düşen trend söz konusu bu demek oluyor ki düzeltmenin zamanlamasını doğru tutturmalıyız aksi taktirde testere oluruz. Günlük grafiğe geçtiğimde detay vereceğim.

Bist-100 Haftalık

Dolar bazlı grafikle devam edelim. 300 dolardan satış geldi, 260 dolar seviyesinin tutmasını bekliyoruz.

Bist 100 Dolar Bazlı Haftalık

Geçtiğimiz Haftanın Analizi

Günlük grafikte bir yükselen kanal takip ettiğimi ve bu kanalın geçen hafta aşağı kırılarak market yapısını değiştirdiğini söylemiştim. Bu kanal aşağı kırılınca 5414 seviyesi direnç haline geldi. Geçen haftaki bültende bu bölgeden gelen satışı görmeden hareket edilmemesi gerektiğini söylemiştim. Ben daha iyimser bir senaryo tahmin etmiştim ancak buradan gelen satışlar güçlü çıktı ve 5000 seviyesinin altına inerek endekse yeni bir dip (Lower Low) yaptırdı.

Geçen haftaki bültenden

Bu yeni dip, endeks grafiğinde şöyle görünüyor:

Lower High, Lower Low

5414’ten gelen satışlar güçlü çıkınca endeksin iki bacaklı bir düzeltme yapma ihtimali belirdi. Bu ihtimali aşağıdaki tweet’le paylaştım:

Şimdi söz verdiğim gibi detay vereyim 🙂

Endeksteki düşüşü 2 saatlik zaman diliminde takip ediyorum. Buna göre 5095 seviyesi bir direnç, 5188 de sorun yaratabilecek ve aşılması gereken bir seviye. Bir de düşen trend çizilebiliyor ki bu tam dük’çüleri (düşeni kırdı) avlamak için bir tuzak olabilir 🙂

Öğrenmenizi istedikleri teknik analiz, onların cebine giren paranın kaynağıdır.

Bu seviyelerin aşılması durumunda 5415’e gideriz. 5415’te ki satıcının ne kadar güçlü olduğunu gördük, yine deneyecektir. Zamanlama açısından 5415’in geçilmesiyle rahatça yükselişin devam edeceğini söyleyebiliriz.

Bist-100 2 saatlik

5188 ve 4700 arasında bir range olabileceğini de ihtimaller arasına ekleyeyim.

Eğer 4700’lerden alamadıysanız, 5000 puan civarı almak için pek iyi yerler değil. Burada olacakları beklemek daha iyi bir seçim olacaktır.

Asıl mesele, trendi devam ettirecek olan büyük oyuncuların yeterince maliyetlenip maliyetlenmediğidir. Eğer 4700 civarından yeterince alamadılar ise fiyatı tekrar oraya götürmek isteyebilirler.

Olayın özü bu twitte.

Endeksten bu kadar, S&P 500 ile devam edelim. Şaka maka iyi toparladılar. 4300′ doğru gidiyor. Uzun süreli düşen trend çizgisi de kırılmak üzere.

S&P500 Günlük

Ons Altın: Geçen hafta verdiğim 1920 hedefine gitti. Burada biraz takılabilir, sonrasına bakarız.

Ons Altın Günlük

XBANK: Aynı şekilde 4000 puan civarında büyük oyuncuların maliyetlenmelerini bekliyoruz.

XBANK Günlük

XUSIN: Aşağıdaki grafiği endeks grafiği ile yan yana koyup kesikli çizgilerin olduğu seviyelere dikkat edin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

XUSIN 2 saatlik

PGSUS: Önden koşan bir hisse,. Onun fiyat hareketlerini seviyorum, tam trade etmelik 🙂

PGSUS 2 saatlik

EREGL: Flama çizdirerek amatörleri avlamışlardı hatırlarsanız 🙂 Range içine tekrar girmiş, güzel görüntü.

EREGL Günlük

SASA‘nın fiyat hareketini beğendim, 120 geçilirse daha da canlanır.

SASA Günlük

PETKM: Burada pek sorun yok aslında, zamanla toparlaması lazım. 18.60’ı geçsin öncelikle.

PETKM Günlük

Bitcoin: O da son dönem performansıyla bültene girmeyi hak etti 🙂

21475 direnç, 18381 destek konumunda. 21475 geçilirse vereceği pullback’i alım fırsatı olarak değerlendirim. 28688 haftalık direnç hedef olarak karşımızda belirir.

Bitcoin Günlük

Haftanın Özeti ve Stratejim

Dostlar, endeksle ilgili görüşümü net şekilde paylaştım. Düzeltmenin nasıl olacağını (2 bacaklı düşüş) söylemiştim zaten. 4700 civarından maliyetlendiğim 2 hissem var. Endeksle birlikte onların da hareketini izleyeceğim. Düzeltme biterse ekleme yaparım, bitmezse hisselerin fiyat hareketine göre karar veririm. 5000 direncine yakın maliyetlenmeyi uygun bulmuyorum.

Bu arada izleme listemi (watchlist, shortlist) kısa tutmayı severim, trade etmeyi sevdiğim 7-8 tane viop hissesi vardır. Mutlaka tekniği daha müsait hisseler vardır ama endeks henüz düzeltmesini bitirmediği için sizlerde bültene eklemek üzere hisse istemedim. Umarım düzeltme bu hafta biter de haftaya daha dolu sizin de isteklerinizin olduğu bir bülten yazma şansım olur. Hepinize bol kazançlar.

Yıl başında yayınladığım Ezberleme, Anla Price Action Eğitimine ilginiz için teşekkürler. kayıtlar devam ediyor. İndirimli fiyatı kaçırdıysanız üzülmeyin, hala çok ucuz 🙂

Haftanın Sözü

Hiçbir maaş sizi zengin etmeyecek. Bahane üretmeyin, çözüm üretin!

Not: Bu analizler eğitim amaçlı olup kendi bakış açımı anlattığım yazılardır ve yatırım tavsiyesi içermezler.

Bir Cevap Yazın

Trending

Pratik Teknik Analiz sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et